Marie Louise o’Herne

Marie Louise is sinds 2009 regisseur bij La Troupe. Ze begon na haar HBO-opleiding Vrijetijdsmanagement zelf met spelen bij Musicalvereniging Harlekijn en heeft haar spelervaring uitgebreid bij o.a. Het Land van Ooit, Center Parcs, Fun Science en met diverse gastoptredens in tv series. Ze volgde vele verschillende workshops bij ondermeer Nico Schaap, Geert Kimpen, SKVR, Improduct, Margie Haber en Mari’an van Loon

Marie Louise eerste regie klus was bij Theatergroep Archimedes te Schijndel. In die tijd werd ze ook dramadocent bij St. Welzijn Schiedam , To Be in Dordrecht en St. Edutainment Nederland.
In 2006 heeft ze haar eigen bedrijf (Luzido Theaterproducties, voorheen LeegLoos producties) opgezet waarmee ze is te boeken als actrice, docent/regisseur, zangeres en entertainer. Ze werkt graag met kinderen en humor, plezier en eigen inbreng zijn dan ook erg belangrijk in haar lessen. Maar theatermaken is ook zeker hard werken. Naast kinderen geeft ze ook theaterlessen en workshops aan uiteenlopende doelgroepen zoals Islamitische moeders, verslaafden en daklozen. Marie Louise hoopt in de toekomst nog veel mooie, swingende en leerzame producties op de planken te brengen! Zie www.leegloos.nl. Bij La Troupe regisseert Marie Louise voornamelijk kinderen en jeugd.